Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан е обвинен в тероризъм заради

...
Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан е обвинен в тероризъм заради
Коментари Харесай

Бившият пакистански премиер Имран Хан е обвинен в тероризъм

Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан е обвинен в тероризъм поради закани към полицията и съдийка след пламенна тирада пред поддръжници през уикенда, предава в. ``Гардиън``.

Хан загуби властта при избор на съмнение през април. От тогава той провежда антиправителствени митинги, ескалирайки политическото напрежение в страната, с цел да се върне на поста. Партията на Хан  " Терик-е-Иснаф "  публикува днес видеоклипове, показващи стотици последователи към дома му, които са се събрали, с цел да попречат на полицията да стигне до някогашния премер.

Обвиненията в тероризъм идват поради тирада, която Хан произнесе в Исламабад в събота, по време на която даде обещание да съди служители на реда и съдийка, поради които негов непосредствен помощник е бил изтезаван след ареста му. Съгласно правната система на Пакистан полицията подава доклад рещу обвинен до магистрат, който разрешава на следствието да продължи напред. Обикновено по-късно полицията арестува и разпитва обвинения. Докладът против Хан включва показания от арбитър Али Джавед, който разказва, че е бил на протеста в Исламабад и е чул Хан да подлага на критика основния контрольор на пакистанската полиция и различен арбитър. Заради това Хан може да получи няколко години затвор.

Пакистанският медиен контрол забрани на телевизионните канали да излъчват онлайн обръщения на някогашния министър председател.

Имран Хан твърди, че военните са взели участие в скрит план на Съединени американски щати за неговото събаряне от премиерския пост. Вашингтон, пакистанските военни и държавното управление на настоящия премиер Шахбаз Шариф отричат обвиняванията.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР